Szkolne smaki

Fundacja Banku Ochrony Środowiska oraz Fundacja Szkoła na widelcu mają przyjemność zaprosić Państwa na konferencję pt. Szkolne Smaki – Szkoły Dobrego Żywienia, która odbędzie się już 22 kwietnia 2013 r. w Katowicach.

 

Konferencja w Katowicach jest kolejnym wydarzeniem w projekcie BOŚ.

Podczas konferencji wygłoszonych zostanie sześć referatów na temat standardów żywienia w szkołach widzianych z różnej perspektywy – dietetycznej, prawnej, sanitarnej i zarządczej. Dodatkowo przedstawione zostaną przykłady dobrych praktyk, które w obrazowy sposób pokażą możliwość zmiany organizacji żywienia w szkołach. Po zakończeniu prelekcji, około godziny 12:00 będzie okazja do wymiany doświadczeń, a także podzielenia się wątpliwościami ze specjalistami.

 

Miejsce konferencji

Konferencja obędzie się w Auli Śląskich Technicznych Zakładów Naukowych przy ul. Sokolskiej 26.

Czas trwania: 9:00 – 12:00

 

Tego samego dnia w godz. 15:00 – 19:00 odbędą się warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach przy ul. Roździeńskiej 25.

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo pod adresem www.szkolnesmaki.pl

Program ramowy: www.szkolnesmaki.pl/o-projekcie-konferencje

O warsztatach: www.szkolnesmaki.pl/o-projekcie-warsztaty

Rejestracja: www.szkolnesmaki.pl/o-projekcie-rejestracja

Do pobrania:

Szkolne smaki – Szkoły Dobrego Żywienia – zaproszenie (721.84 KB)

 

Szkolne smaki

Opublikowano 10 kwietnia 2013
Zarchiwizowano 23 kwietnia 2013
Wróć