29 września 2010 r. - 3. edycja seminarium
Informacja archiwalna
Zarchiwizowano 29 września 2010
29 września 2010 r. – 3. edycja seminarium pt. Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie.
Seminarium adresowane do dyrektorów szkół i placówek oświatowych, intendentek oraz innych osób odpowiedzialnych za żywienie dzieci w stołówkach szkolnych i przedszkolnych.
Uroczysta Konferencja Śląskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie
Termin:
29 września 2010 r. (środa)
Miejsce:
Restauracja Szafranowy Dwór – Czeladź, ul Będzińska 82 (obok Centrum Handlowego M1)
Organizator:
Regionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis w Katowicach
Partner projektu:
Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.
Program konferencji
10:00 – 12:00 Część pierwsza
- Uroczyste rozpoczęcie konferencji – Bożena Bucka – Dyrektor Regionalnego Ośrodka Metodyczno-Edukacyjnego Metis w Katowicach
- Antropolog o żywieniu, odżywianiu się i jedzeniu – dr n. hum. Romana Pawlińska-Chmara – Uniwersytet Opolski
- Prezentacja projektu (przed)szkolne jadło(spisy) – Tomasz Wojtasik – ROM-E Metis w Katowicach, Maciej Król – Unilever Foodsolutions
- Wystąpienia oficjalne
- Wystąpienie Katarzyny Stępniak – Krajowego Koordynatora Szkół Promujących Zdrowie – Zespół ds. Promocji Zdrowia Ośrodka Rozwoju Edukacji w Warszawie
- Wręczenie Certyfikatów 2. stopnia Śląskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie, prezentacja uhonorowanych szkół i placówek
- Wręczenie Certyfikatów Miasta/Gminy Przyjaznej Szkole Promującej Zdrowie
12:00 – 12:30 Przerwa
12:30 – 14:30 Część druga – Seminarium Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie – 3. edycja
Seminarium adresowane jest do dyrektorów szkół, intendentek oraz innych osób odpowiedzialnych za żywienie dzieci w stołówkach szkolnych i przedszkolnych. Do udziału w tej edycji zaprosiliśmy również dyrektorów uhonorowanych szkół i placówek wraz ze szkolnymi koordynatorami promocji zdrowia.
- Zdrowa dieta dla dzieci i młodzieży, prawidłowe budowanie jadłospisu dekadowego – Iwonna Niegowska – specjalista do spraw żywienia, Unilever Foodsolutions, Warszawa
- Prezentacja i degustacja jadłospisu dla przedszkoli i stołówek szkolnych – Andrzej Wiesławski, Piotr Małecki – Szef Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Foodsolutions, Warszawa
14:30 Zakończenie konferencji
14:30 – 15:00 Spotkanie przedstawicieli szkół i placówek biorących udział w projekcie (przed)szkolne jadło(spisy)
Partner projektu:
Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.
![]()